Kuřecí řezanka na kari

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 10 g Sůl
  • 80 g Cibule
  • 400 g Rýže dušená
  • 10 g Kari koření
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 ml Olej olivový
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 439 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1282 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 111 mg
  • Draslík 666.9 mg
  • Vláknina 4577 mg
  • Vitamín A 4577 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, posypeme troškou mouky. Cibuli pokrájíme nadrobno.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej, přidáme pomoučené maso a orestujeme. Přisypeme cibuli, necháme zežloutnout, přidáme lžičku kari koření, až se v tuku rozpustí, podlijeme vývarem. Dusíme asi 15 minut. Jakmile se vývar téměř vyvaří, zalijeme smetanou, ještě chvíli podusíme a odstavíme.

  • 3

    Pokrm upravíme na talíře a doplníme dušenou rýží.

Komentáře k receptu