Tykev s koprem na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 100 g Kopr čerstvý
  • 30 g Mouka polohrubá
  • 20 ml Ocet kvasný lihový
  • 1 ks Cibule
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 dl Voda pitná
  • 1.5 kg Tykev
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 125 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 497 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 16 mg
  • Draslík 605.8 mg
  • Vláknina 5352.5 mg
  • Vitamín A 5352.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tykev oloupeme, rozpůlíme, vnitřek se semínky vydlabeme a dužinu nakrájíme na nudličky. Dáme do mísy, posolíme a necháme 30 minut pustit šťávu. Zatím na rozpáleném másle osmahneme cibuli nadrobno, přidáme třetinu nasekaného kopru a lehce orestujeme. Podlijeme vodou, octem, přidáme tykev bez šťávy, kterou pustila, a zakryté necháme dusit doměkka. Osolíme, zalijeme smetanou smíchanou s moukou a necháme povařit do zhoustnutí. Nakonec přidáme zbytek nasekaného kopru.

Komentáře k receptu