Filety z makrely v hořčicové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Makrela - filety
  • 600 g Brambory vařené
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 813 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 694 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 190 mg
  • Draslík 1054 mg
  • Vláknina 8104.3 mg
  • Vitamín A 8104.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.1 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na másle do růžova.

  • 2

    Na cibuli vyrovnáme filety z makrely, osolíme, opepříme, přidáme pokrájenou petrželku, přilijeme ocet a trochu vody.

  • 3

    Nádobu přikryjeme pergamenem, v troubě předehřáté na 160°C dusíme 20 minut.

  • 4

    Nádobu s rybou vyjmeme z trouby, filety opatrně vybereme a udržujeme v teple.

  • 5

    Smetanu rozmícháme s moukou, směsí zahustíme omáčku. Chvíli povaříme, přidáme hořčici, poté porce makrely vrátíme zpět. Už nevaříme.

  • 6

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu