Ovčí sýr nakládaný s paprikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 430 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 120 ml Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Paprika zelená
  • 1 ks Koriandr čerstvý
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Kmín římský
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 712 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 112.6 mg
  • Vláknina 1739 mg
  • Vitamín A 1739 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ovčí sýr nakrájíme na kostky o průměru asi 2 cm. Papriky rozpůlíme, zbavíme semínek, opláchneme a nakrájíme na menší kostky. Ocet rozmícháme s olivovým olejem.

  • 2

    Oloupané stroužky česneku i opláchnutý koriandr a petrželovou nať nasekáme najemno. Promícháme s paprikou, kmínem a solí, a poté vmícháme do směsi oleje a octa.

  • 3

    Do připravené marinády klademe kostky ovčího sýra a necháme uležet v chladničce asi 12 hodin.

Komentáře k receptu