Rýžovec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Rýže loupaná
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 5 g Petržel - nať
  • 100 g Šunka dušená
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 813 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 94 mg
  • Draslík 97.4 mg
  • Vláknina 5810 mg
  • Vitamín A 5810 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přebranou rýži vaříme asi 10 minut v osolené vodě. Scedíme ji a promastíme máslem.

  • 2

    Do vymazané zapékací mísy vložíme rýži, na ni rajčatový protlak a povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Dáme krátce zapéci.

  • 3

    Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu