Crostini s kozím sýrem a lilkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Sýr kozí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Bageta
  • 1 ks Lilek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 2 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 464 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 1086 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 11.9 mg
  • Draslík 342.4 mg
  • Vláknina 10342.5 mg
  • Vitamín A 10342.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bagetu nakrájíme na šikmé plátky, po obou stranách potřeme olejem a urovnáme na plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Během pečení plátky obrátíme a upečené potřeme rozkrojeným česnekem.

  • 2

    Omytý lilek nakrájíme na kolečka silná asi 5 mm, potřeme po obou stranách olejem a grilujeme doměkka. Přitom je jedenkrát obrátíme.

  • 3

    Potom kolečka lilku rozkrojíme na poloviny nebo čtvrtiny a v míse je osolíme a opepříme. Promícháme se zbylým olejem, nasekanou mátou a balsamicem.

  • 4

    Topinky potřeme rozetřeným kozím sýrem, ozdobíme lilkem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu