Noky ze sladkých brambor

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 80 g Paprika červená
  • 500 g Brambory sladké (Batáty)
  • 500 g Brambory
  • 15 g Pomerančová kůra
  • 340 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Sýr kozí
  • 35 g Bazalka
  • 5 g Sůl
  • 500 ml Omáčka na těstoviny
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Pasta Sambal Oelek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 382 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 396 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 81.4 mg
  • Draslík 571.1 mg
  • Vláknina 9868.6 mg
  • Vitamín A 9868.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpůlíme červenou papriku a odstraníme z ní semena a přepážky. Dáme ji slupkou navrch pod rozehřátý gril a grilujeme asi 8 minut, až slupka ztmavne. Papriku vyndáme z grilu a přikryjeme vlhkým ubrouskem. Jakmile zchladne, slupku oloupeme a dužninu rozmixujeme.

  • 2

    Brambory a batáty uvaříme ve vodě doměkka. Scedíme je, rozmačkáme na hladkou kaši, kterou necháme částečně zchladnout.

  • 3

    Přimícháme rozmixovanou papriku, sambal oelek, pomerančovou kůru, mouku a vejce, vypracujeme měkké těsto. Pomoučenýma rukama z něj tvoříme placičky. Vidličkou namočenou v mouce na nich po jedné straně děláme rýhy.

  • 4

    Postupně vaříme noky ve slané vodě. Když vyplavou k povrchu (asi po 2 minutách), jsou hotové. Naběračkou s otvory je vyjmeme, upravíme na nahřáté talíře, zalijeme ohřátou hotovou omáčkou na těstoviny, posypeme rozdrobeným kozím sýrem a natrhanou bazalkou.

Komentáře k receptu