Zapečená čekanka s kozím sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr kozí
  • 50 g Bazalka
  • 800 g Čekanka
  • 125 ml Víno bílé
  • 2 ks Rajčata
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 0.08 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 257 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 530 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 37.8 mg
  • Draslík 653.1 mg
  • Vláknina 13892 mg
  • Vitamín A 13892 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme čekanky, odstraníme z nich vnější listy a vykrojíme z nich košťál. Menší hlávky překrojíme na poloviny, větší na čtvrtiny.

  • 2

    Předehřejeme si troubu na 220°C.

  • 3

    Oloupeme česnek a na oleji ho zpěníme. Do pánve vložíme čekanku a opečeme ji. Osolíme, opepříme a zalijeme vínem. Přikryjeme poklicí a dusíme asi 8 minut na mírné teplotě.

  • 4

    Vroucí vodou spaříme rajčata, oloupeme z nich slupku a pokrájíme je na kostičky. Nadrobno nasekáme lístky bazalky.

  • 5

    Do zapékací nádoby vložíme čekanku a na ni naskládáme rajčata a bazalku. Posypeme na kostičky pokrájeným kozím sýrem a nastrouhaným parmezánem.

  • 6

    Vložíme do předehřáté trouby a 8 minut zapékáme.

Komentáře k receptu