Okurka plněná sýrovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Gouda 45%
  • 80 g Žervé
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Majonéza
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 224 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 349 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 28.8 mg
  • Draslík 265.9 mg
  • Vláknina 1788.4 mg
  • Vitamín A 1788.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žervé smícháme s mlékem, majonézou, paprikou, hořčicí a solí. Lehce vmícháme nastrouhaný sýr.

  • 2

    Oloupanou okurku nakrájíme na 8 silnějších šikmých plátků. Středy vyhloubíme, naplníme připraveným sýrovým krémem a ozdobíme dílky rajčete a snítkou petrželky.

Komentáře k receptu