Terina z paprik

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 2 g Máslo čerstvé
  • 1 g Sůl
  • 2 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 40 g Bazalka
  • 115 g Sýr Čedar
  • 225 g Sýr Ricotta
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Šalotka
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 ks Paprika žlutá
  • 2 ks Paprika červená
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • 5 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 380 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 121.4 mg
  • Draslík 404.6 mg
  • Vláknina 1801.7 mg
  • Vitamín A 1801.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 83.1 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si zahřejeme troubu na 190 °C. Na připravený plech položíme pečicí papír, který potřeme rozpuštěným máslem. Nachystáme si půlku červené a půlku žluté papriky, zbavíme je semínek a obě pokrájíme na větší kousky asi 1 krát 1 centimetr. Zbylé papriky potom nasekáme nadrobno.

  • 2

    Do vyšší a silnější pánve vlijeme olej, rozehřejeme ho a zasypeme nadrobno nakrájenými červenými a žlutými paprikami, ke kterým přidáme ještě na velmi drobné kousíčky nasekané chilli papričky, které také zbavíme semínek. Pánev přiklopíme pokličkou a zeleninu dusíme doměkka asi 20 minut. Udušenou směs poté vložíme do mixéru a mixujeme, dokud není úplně hladká. Po rozmixování ještě pasírujeme přes sítko. Poté připravíme mísu, do které vložíme sýry ricottu a čedar, k nimž přidáme ještě jednu lžíci hořčice, špetku soli a dvě rozklepnutá vejce. Všechno pořádně promícháme do hladka a pak do vzniklé směsi přidáme připravené na větší kousky rozkrájené poloviny paprik. Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a zasuneme do předehřáté trouby.

  • 3

    Misku z ohnivzdorného materiálu naplníme asi centimetr pod okraj vařící vodou a postavíme pod plech v troubě. Necháme péct asi 75 minut a přitom přiléváme vodu do misky, která se odpařila. Hotový pokrm necháme po upečení ještě dvě hodiny chladnout v pokojové teplotě. Po úplném vychladnutí ještě nakonec uložíme na hodinu do chladničky. Teprve po vyjmutí z chladničky z něho odstraníme pečicí papír.

  • 4

    Nakonec si připravíme octovou zálivku smícháním bílého vinného octa, panenského olivového oleje, slunečnicového oleje. Vsypeme do ní nadrobno nakrájenou šalotku, nasekané lístky bazalky a dochutíme solí a čerstvě umletým pepřem.

Komentáře k receptu