Smažený Hermelín v pivním těstíčku

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 ml Olej slunečnicový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 plátek Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 0.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 90 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 104 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 123.3 mg
  • Draslík 48.2 mg
  • Vláknina 446.4 mg
  • Vitamín A 446.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky sýru obalíme postupně v hladké mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a ve strouhance.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, obalený sýr v něm z obou stran osmažíme dozlatova a podáváme.

Komentáře k receptu