Sýrové chrupinky z odpalovaného těsta

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 125 g Sýr Čedar
  • 300 ml Voda pitná
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 352 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 121 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 143.4 mg
  • Draslík 44.8 mg
  • Vláknina 807.8 mg
  • Vitamín A 807.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrůlku přivedeme k varu vodu s máslem a solí. Odstavíme a přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Směs dobře promícháme, až je hladká, lesklá a odlepuje se od stěn. Necháme vychladnout.

  • 2

    Do těsta postupně přidáváme a promícháváme žloutky rozšlehané s celými vejci. Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr a podle chuti sůl a pepř.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej. Lžičkou do něj vkládáme kousky těsta a dozlatova je smažíme. Po usmažení vyjmeme na papírovou utěrku.

  • 4

    Sýrové chrupinky podáváme jako teplý předkrm.

Komentáře k receptu