Ravioli s rukolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Rukola
  • 250 g Sýr Ricotta
  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Muškátový oříšek
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 4 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 0.25 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 695 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1365 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 285.7 mg
  • Draslík 489.5 mg
  • Vláknina 10806.5 mg
  • Vitamín A 10806.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vypracujeme hladké těsto z hladké mouky, vejce, 0,5 polévkové lžíce oleje a lžičky soli. Těsto nesmí lepit, můžeme přidat mouku nebo vodu, vytvoříme z něj kouli, zakryjeme a necháme odpočívat.

  • 2

    Nastrouháme sýr Pecorino. Škrabkou na brambory vytvoříme ozdobné hoblinky z Parmezánu. Nakrájíme umyté lístky rukoly (200 g). Oloupeme a nasekáme cibuli, vhodíme na rozpálenou pánev se zbytkem oleje a necháme zesklovatět. Přidáme rukolu a dusíme asi pět minut, necháme vypařit většinu tekutiny. Po vychladnutí vmícháme Ricottu a Pecorino, vše okořeníme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem.

  • 3

    Těsto vyválíme na nudlovém strojku nebo pomoučené pracovní ploše. Na polovinu těsta poklademe 1 - 2 lžičky směsi (přibližně na 3 cm od sebe). Zbývajícím těstem překryjeme, kolem náplní přitiskneme a radýlkem vykrojíme jednotlivé taštičky, které vaříme ve vroucí osolené vodě asi 3 minuty.

  • 4

    V hrnečku zatím rozpustíme máslo. Naběračkou s otvory vyndáme taštičky na talíř, necháme okapat a hned dáme na předehřáté talíře. Pokapeme máslem, ozdobíme zbylou rukolou a hoblinkami Parmezánu.

Komentáře k receptu