Vařené krevety se sýrem Burrata a domácí majonézou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Burrata
  • 150 ml Olej Heliol jedlý
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 12 ks Krevety tygří - loupané
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 3 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Oregano čerstvé
  • 1 polévková lžíce Citrónová šťáva
  • 1.5 polévková lžíce Citrónová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 498 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 288 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 210.3 mg
  • Draslík 79.2 mg
  • Vláknina 9654.9 mg
  • Vitamín A 9654.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si připravíme majonézu: do vysoké úzké nádoby nalijeme 150ml chutného slunečnicového oleje, přidáme 2 čerstvé žloutky, sůl, pepř, hořčici a citrónovou šťávu. Tyčový mixér vložíme až na dno nádoby, velmi pomalu ho zapneme a pomalu ho táhneme 5 sekund směrem nahoru, jako píst.

  • 2

    Na střed talířů dáme po pytlíčku čerstvého italského Burrata sýru a připravíme si lístky čerstvého oregána.

  • 3

    Uvaříme krevety: zmrazené krevety rozbalíme a necháme je při pokojové teplotě rozmrazit jen částečně.

  • 4

    Ve velkém hrnci si přivedeme k varu vodu. Vložíme do ní rozdrcený pepř 4 barev, bobkový list, omyté snítky petrželky, sůl a citrónovou šťávu. Vše vaříme 5 minut. Poté do vroucí vody vložíme krevety a vaříme je 3 minuty. Vroucí vodu z krevet slijeme a krevety v hrnci na horké plotně dosušíme. Zlehka je promícháme, dáváme pozor, jen aby se osušily.

  • 5

    Teplé krevety poklademe na připravené talíře se sýrem, ozdobíme je lístky oregána, přidáme k nim malý kopeček majonézy a hned servírujeme.

Komentáře k receptu