Větrníčky s avokádovou pěnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 465 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 326 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 134.7 mg
 - Draslík 571.3 mg
 - Vláknina 17358.2 mg
 - Vitamín A 17358.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.9 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo a sůl vložíme do 200 ml vody, přivedeme k varu a přidáme mouku. Mícháme, až vznikne těsto, které se nelepí na dno. Odstavíme z ohně. Po do těsta postupně zapracujeme do těsta vejce.
 - 
                                2
Připraveným těstem naplníme cukrářský sáček, na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme větrníky. Pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 25 minut. Ještě horké větrníčky rozkrojíme na poloviny.
 - 
                                3
Oloupané avokádo rozmělníme s citronovou šťávou a tvarohem. Osolíme, opepříme a hmotou naplníme dolní půlky větrníků.
 - 
                                4
Avokádovou pěnu obložíme lístky bazalky a vypeckovanými olivami. Přiložíme druhou polovinu větrníčku a podáváme.