Žemlovka z celozrnného pečiva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 721 kcal
 - Sacharidy 111 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 29 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 56 g
 - Cholesterol 96.1 mg
 - Draslík 189.3 mg
 - Vláknina 18980 mg
 - Vitamín A 18980 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 525.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pekáč potřeme máslem, předehřejeme troubu. Do kastrůlku nalijeme 3 dl mléka, rohlíky nakrájíme na kolečka, namočíme je do mléka a skládáme na připravený pekáč. Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme skořicový cukr s hnědým cukrem, nasekané ořechy, vše promícháme a směs položíme na rohlíky v pekáči. Tvaroh smícháme s rozinkami, vanilkovým cukrem a dáme na jablka. Na vrch žemlovky naskládáme opět namočené rohlíky, do zbylého mléka z rohlíku přilijeme další 2 dl mléka, rozklepneme celé vejce, rozkvedláme, zalijeme žemlovku, kterou vložíme do nahřáté trouby a pečeme nejméně 30 minut.
 - 
                                2
Upečenou žemlovku necháme chvilku vychladnout a krájíme ji na porce, které pokládáme na mělké talíře a posypeme moučkovým cukrem.