Švestkové knedlíky z tvarohového těsta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1444 kcal
 - Sacharidy 190 g
 - Tuky 58 g
 - Sodík 89 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 143.8 mg
 - Draslík 412.2 mg
 - Vláknina 16000 mg
 - Vitamín A 16000 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 71.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Švestky omyjeme pod studenou vodou a necháme je v cedníku okapat.
 - 
                                2
V míse důkladně smícháme měkký tvaroh, polovinu másla, větší část mléka, vejce a sůl. Pak přidáme mouku, přilijeme zbylé mléko a vypracujeme tužší těsto, které na pracovní ploše vyválíme na tenký plát. Rozkrájíme ho na čtverečky, na každý dáme suchou švestku a zabalíme je do tvaru knedlíků.
 - 
                                3
Knedlíky vaříme ve vroucí mírně osolené vodě 5 až 10 minut, dokud nevyplavou. V průběhu vaření je občas zamícháme. Tvarohové švestkové knedlíky podáváme posypané nastrouhaným tvarohem a moučkovým cukrem, přelité rozpuštěným máslem.