Tvarohový trhanec s malinovým sirupem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hrubá
  • 60 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 450 g Tvaroh měkký
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 0.0625 l Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.125 l Sirup malinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 468 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 95 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 252.7 mg
  • Draslík 59.4 mg
  • Vláknina 635.4 mg
  • Vitamín A 635.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polovinu másla umícháme se solí, přidáme cukr, žloutky, vyškrábnutý vanilkový lusk, citronovou kůru a poté postupně po lžících prolisovaný tvaroh a smetanu. Důkladně promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a společně s moukou přidáme do těsta.

  • 2

    Pekáč vymažeme rozeřátým zbytkem másla, vlijeme těsto a pečeme cca 30 min. Dvěma vidličkami roztrháme na kousky a ještě chvíli dopečeme.

  • 3

    Rozdělíme na talíře, posypeme vanilkovým cukrem, přelijeme malinovou šťávou a podáváme.

Komentáře k receptu