Žemlovka z celozrnného pečiva

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Jablka
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 200 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 30 g Cukr moučkový
  • 300 g Tvaroh měkký
  • 100 g Rozinky tmavé
  • 6 ks Rohlíky celozrnné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 l Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 721 kcal
  • Sacharidy 111 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 29 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 96.1 mg
  • Draslík 189.3 mg
  • Vláknina 18980 mg
  • Vitamín A 18980 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 525.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pekáč potřeme máslem, předehřejeme troubu. Do kastrůlku nalijeme 3 dl mléka, rohlíky nakrájíme na kolečka, namočíme je do mléka a skládáme na připravený pekáč. Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme skořicový cukr s hnědým cukrem, nasekané ořechy, vše promícháme a směs položíme na rohlíky v pekáči. Tvaroh smícháme s rozinkami, vanilkovým cukrem a dáme na jablka. Na vrch žemlovky naskládáme opět namočené rohlíky, do zbylého mléka z rohlíku přilijeme další 2 dl mléka, rozklepneme celé vejce, rozkvedláme, zalijeme žemlovku, kterou vložíme do nahřáté trouby a pečeme nejméně 30 minut.

  • 2

    Upečenou žemlovku necháme chvilku vychladnout a krájíme ji na porce, které pokládáme na mělké talíře a posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu