Mořské plody s rýží na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 200 g Mušle slávky
  • 140 ml Víno bílé
  • 1565 ml Vývar rybí
  • 65 ml Olej slunečnicový
  • 40 ml Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 šálek Rýže jasmínová
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 520 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1596 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 66.5 mg
  • Draslík 872.5 mg
  • Vláknina 14758.8 mg
  • Vitamín A 14758.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.2 mg
  • Vitamín E 7.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nasekáme, 2 stroužky česneku prolisujeme, vývar ohřejeme, petrželku nasekáme a z poloviny citronu ostrouháme kůru. Rýži opereme.

  • 2

    Na oleji necháme změknout česnek a cibulku, přidáme rýži a důkladně promícháme, aby se všechna obalila v oleji. Zmírníme oheň, přidáme i víno a mícháme, až se všechno vsákne do rýže. Přilijeme trochu vývaru a opět mícháme do vsáknutí, tak pokračujeme, dokud se nevsákne polovina celého vývaru.

  • 3

    Přimícháme i mořské plody a vaříme je 3 minuty. Přiléváme vývar stejně jako předtím. Poté přidáme i kůru z poloviny citronu, protlak, nasekanou petrželku a lístky bazalky.

  • 4

    Pokrm můžeme ještě dochutit solí a pepřem.

Komentáře k receptu