Ravioli s krabím masem a citrónovou šťávou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 90 g Máslo čerstvé
  • 175 g Krabí maso mražené
  • 175 g Mascarpone
  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Chilli paprička
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 1 l Voda pitná
  • 20 cl Šťáva citrónová
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 715 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 631 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 211 mg
  • Draslík 87.3 mg
  • Vláknina 446.2 mg
  • Vitamín A 446.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme nádivku. Mascarpone vložíme do misky a smícháme s krabím masem, pokrájenou petrželí, nastrouhanou citrónovou kůrou a mletou chilli papričkou. Dochutíme solí a pepřem. Vše smícháme.

  • 2

    Vyválíme 50 cm dlouhý plát těsta.

  • 3

    Pomocí hranaté formičky se zvlněným okrajem vyřízneme z každého kusu těsta 8 čtverečků. Do středu poloviny všech čtverečků vložíme nádivku. Okraje těsta kolem nádivky potřeme trochou vody, zakryjeme prázdným čtverečkem těsta a okraje k sobě přimáčkneme.

  • 4

    Ravioli umístíme na pomoučenou utěrku, lehce posypeme moukou a necháme oschnout. Postup opakujeme.

  • 5

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Vaříme 5 minut. Mezitím necháme zpěnit máslo, přilijeme citrónovou šťávu a zvolna ohřejeme.

  • 6

    Hotové ravioli slijeme, pokapeme horkým citrónovým máslem a můžeme servírovat.

Komentáře k receptu