Raci po španělsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Víno bílé
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká
  • 20 ks Rak říční
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 675 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 802 mg
  • Bílkoviny 82 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 621.5 mg
  • Draslík 1800.9 mg
  • Vláknina 4683 mg
  • Vitamín A 4683 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.7 mg
  • Vitamín E 14.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Říční raky dobře omyjeme. V hrnci přivedeme k varu 2 l vody, přidáme 1 očištěnou cibuli, citrónovou šťávu, lžíci soli a celý pepř. Když voda dojde k varu, raky do ní ponoříme, vaříme 10 minut. Uvařené raky vyjmeme, z vychladlých obereme maso.

  • 2

    Rajčata spaříme, oloupeme, vymačkáme z nich přebytečnou tekutinu a nakrájíme na větší kousky. Z papriky odstraníme semena a rozkrájíme ji na proužky.

  • 3

    V kastrolu zalijeme račí maso vínem, přidáme mletý pepř, jednu nadrobno pokrájenou cibuli, připravená rajčata, papriku a vše vaříme 5 minut. Z másla a hladké mouky vytvoříme žmolenku, kterou omáčku zahustíme. Chvilku povaříme, zředíme zjemníme smetanou a podáváme.

Komentáře k receptu