Bouillabaisse s mořskými plody

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Krevety tygří - loupané
  • 750 g Škeble čerstvé
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 250 g Hřebenatka
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 kávová lžička Chilli omáčka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Pórek
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 l Vývar rybí
  • 1 kg Filé rybí
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 503 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 1509 mg
  • Bílkoviny 122 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 145 mg
  • Draslík 1199.2 mg
  • Vláknina 6461.8 mg
  • Vitamín A 6461.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 44.7 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme olej v hrnci. Přidáme česnek a pórek a 5 minut smažíme.

  • 2

    Přidáme rybí vývar, rajčata, papriku, tymián, čili a rajčatový protlak. Přivedeme k varu, zmírníme teplotu a 10 minut vaříme. Potom přidáme ryby, krevety a škeble a vaříme pod pokličkou, dokud ryba nezbělá a škeble se neotevřou.

  • 3

    Nakonec vsypeme do polévky hřebenatky a vaříme společně s ostatními surovinami 3 minuty. Osolíme a opepříme.

  • 4

    Do talířů vložíme několik kousků ryb a korýšů, přelijeme horkým vývarem a ozdobíme petrželkou a pažitkou.

Komentáře k receptu