Humří a kuřecí maso s těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 90 g Sýr Parmezán
  • 115 g Humr
  • 450 g Těstoviny penne
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Fíky čerstvé
  • 6 ks Kuřecí prsa
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Víno Marsala
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 749 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 704 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 205.3 mg
  • Draslík 1088.6 mg
  • Vláknina 6384.2 mg
  • Vitamín A 6384.2 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    6 kusů fólie pomažeme máslem, abychom do nich zabalili kuřecí prsíčka. Vymažeme i pečící plech.

  • 2

    Do mísy dáme nasekané humří maso, pokrájené šalotky, fíky, marsalu, strouhanku, vejce, sůl, pepř a vše promícháme.

  • 3

    Ve všech kuřecích prsíčkách nařízneme kapsu a naplníme ji směsí. Každou porci zabalíme do fólie a dáme na vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut.

  • 4

    Do velkého hrnce dáme vařit lehce osolenou vodu. Když se vaří, přidáme 1 lžíci oleje a vložíme těstoviny a 10 minut vaříme. Poté je scedíme a dáme na servírovací mísu. Postříkáme zbylým olivovým olejem a posypeme strouhaným parmezánem. Dáme stranou a udržujeme teplé.

  • 5

    Rozbalíme fólii a vyndáme kuřecí prsa, nakrájíme je na tenké plátky, obložíme těstovinami a podáváme.

Komentáře k receptu