Ravioli s humrovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mrkev kořen
  • 20 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 15 g Bazalka
  • 60 g Celer řapíkatý
  • 40 g Šalotka
  • 1 g Koriandr mletý
  • 350 g Těstoviny Ravioli
  • 200 g Humr
  • 100 g Smetana na vaření
  • 20 g Protlak rajčatový
  • 3500 ml Voda pitná
  • 100 ml Vývar rybí
  • 40 ml Víno portské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 482 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 3285 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 199.5 mg
  • Draslík 596 mg
  • Vláknina 4550 mg
  • Vitamín A 4550 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Maso z humra nakrájíme na malé kousky, očištěnou mrkev, řapíkatý celer a šalotku nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky, bazalku posekáme najemno. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme maso z humra, krátce orestujeme, přidáme zeleninu, osmahneme, přidáme rajčatový protlak, mletý pepř, mletý koriandr, podlijeme rybím vývarem, portským vínem a vaříme asi 10 minut. Pak přidáme žampiony, bazalku, smetanu, prohřejeme a odstavíme. Ravioli rozdělíme na talíře, přelijeme humrovou omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu