Plněný krab

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 30 g Cibule
  • 1200 g Krab
  • 20 g Petržel - nať
  • 40 g Strouhanka
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 g Bageta
  • 40 ml Martell cognac
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 40 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 845 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 3010 mg
  • Bílkoviny 111 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 388 mg
  • Draslík 2304.7 mg
  • Vláknina 4595 mg
  • Vitamín A 4595 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 40.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 65.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kraby vaříme ve vodě 15-17 minut. Necháme okapat, vychladnout a vybereme maso a korál tak, abychom moc neporušili krunýř, který poslouží k servírování.

  • 2

    Připravíme nádivku smícháním střídky s mlékem a částí smetany. Ochutíme solí, pepřem, hněteme dohladka. Nakrájenou cibuli a česnek zesklovatíme na másle, přidáme pokrájené maso, několik minut orestujeme. Zalijeme koňakem a flambujeme. Poté přidáme vlhkou střídku, petrželku a zbytek smetany. Dobře promícháme a dochutíme.

  • 3

    Prázdné vymyté krunýře naplníme touto směsí, zasypeme strouhankou, poklademe vločkami másla a pod grilem v troubě zapečeme.

Komentáře k receptu