Chřestová polévka s krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 300 g Chřest zelený
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 4 ks Šalotka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • 1 polévková lžíce Mouka kukuřičná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 510 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1103 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 113.8 mg
  • Draslík 611 mg
  • Vláknina 168.5 mg
  • Vitamín A 168.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý zelený chřest očistíme a přepůlíme. Z krevet odstraníme střívko, omyjeme je a odložíme na talíř. Cibuli a šalotku oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.

  • 2

    Drůbeží vývar přivedeme k varu a vložíme do něj chřest, který budeme vařit jen 5 minut. Pak ho vyjmeme a odložíme.

  • 3

    Ve woku na rozehřátém másle podusíme 2 minuty pokrájenou cibuli. Přidáme k ní chřest s krevetami, promícháme, zalijeme horkým drůbežím vývarem a vše vaříme pouze 3 minuty.

  • 4

    Mezitím si v misce rozmícháme vodu s kukuřičnou moukou a pomalu ji za stálého míchání vlijeme do polévky a vaříme do doby, až nám polévka mírně zhoustne. Polévku ochutíme rybí omáčkou, solí a pepřem. Nakonec přidáme rozšlehané vajíčko, které důkladně v polévce rozmícháme.

  • 5

    Horkou polévku servírujeme v miskách, posypanou zelenou petrželkou.

Komentáře k receptu