Ravioli s mušlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 75 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 100 g Krevety tygří - loupané
  • 3 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 20 g Petržel - nať
  • 100 g Hřebenatka
  • 375 ml Mléko polotučné
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 125 ml Víno bílé
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 997 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 1104 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 448.9 mg
  • Draslík 252.9 mg
  • Vláknina 4683 mg
  • Vitamín A 4683 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku se špetkou soli, vejci, olejem, vodou promícháme a zpracujeme tuhé těsto a utvoříme z něj kouli. Těsto dobře zpracujeme, přikryjeme fólií, necháme 30 minut odpočinout.

  • 2

    Připravíme náplň ze změklého másla, drceného česneku, petrželky, nasekaných krevet a jemně nakrájených hřebenatek.

  • 3

    Z těsta vyválíme velmi tenký pruh široký přibližně 10 cm. Polovinu pruhu těsta ve vzdálenosti 5 cm od sebe poklademe hromádkami náplně. Žloutek rozšleháme se 3 lžícemi vody a potřeme jím okraje těsta a těsto mezi hromádkami náplně. Potom těsto přehneme tak, aby náplň byla zakrytá. Okraje a těsto mezi hromádkami pevně přitiskneme.

  • 4

    Rádélkem rozkrájíme pruhy těsta mezi hromádkami náplně na jednotlivé ravioli. Postupně je vaříme ve slané vodě asi 6 minut. Necháme okapat, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé.

  • 5

    Připravíme omáčku: Mouku na másle osmažíme na světlou jíšku a odstavíme ji. Postupně vmícháme směs mléka, smetany a vína. Za stálého míchání zvolna zahříváme, až omáčka začne houstnout. Přivedeme ji k varu a opatrně vaříme asi 5 minut. Potom přidáme parmazán a petrželku, osolíme a promícháme. Omáčku nalijeme na ravioli a protřeseme. Ravioli ozdobíme snítkou petrželky.

Komentáře k receptu