Ravioli s mušlemi
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
 - 75 g Máslo čerstvé
 - 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 50 g Sýr Parmezán
 - 100 g Krevety tygří - loupané
 - 3 g Sůl
 - 5 g Sůl
 - 20 g Petržel - nať
 - 100 g Hřebenatka
 - 375 ml Mléko polotučné
 - 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 125 ml Víno bílé
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 3 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 997 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 66 g
 - Sodík 1104 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 448.9 mg
 - Draslík 252.9 mg
 - Vláknina 4683 mg
 - Vitamín A 4683 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.9 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 37.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku se špetkou soli, vejci, olejem, vodou promícháme a zpracujeme tuhé těsto a utvoříme z něj kouli. Těsto dobře zpracujeme, přikryjeme fólií, necháme 30 minut odpočinout.
 - 
                                2
Připravíme náplň ze změklého másla, drceného česneku, petrželky, nasekaných krevet a jemně nakrájených hřebenatek.
 - 
                                3
Z těsta vyválíme velmi tenký pruh široký přibližně 10 cm. Polovinu pruhu těsta ve vzdálenosti 5 cm od sebe poklademe hromádkami náplně. Žloutek rozšleháme se 3 lžícemi vody a potřeme jím okraje těsta a těsto mezi hromádkami náplně. Potom těsto přehneme tak, aby náplň byla zakrytá. Okraje a těsto mezi hromádkami pevně přitiskneme.
 - 
                                4
Rádélkem rozkrájíme pruhy těsta mezi hromádkami náplně na jednotlivé ravioli. Postupně je vaříme ve slané vodě asi 6 minut. Necháme okapat, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé.
 - 
                                5
Připravíme omáčku: Mouku na másle osmažíme na světlou jíšku a odstavíme ji. Postupně vmícháme směs mléka, smetany a vína. Za stálého míchání zvolna zahříváme, až omáčka začne houstnout. Přivedeme ji k varu a opatrně vaříme asi 5 minut. Potom přidáme parmazán a petrželku, osolíme a promícháme. Omáčku nalijeme na ravioli a protřeseme. Ravioli ozdobíme snítkou petrželky.