Slávky ve šťávě
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 273 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 6 g
- Sodík 961 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 70 mg
- Draslík 877.1 mg
- Vláknina 561.5 mg
- Vitamín A 561.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.7 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Slávky důkladně očistíme kartáčem, propereme několikrát v čisté vodě a propláchneme. 
- 
                                2V hrnci na rozehřátém oleji zpěníme pokrájený česnek (musíme dát pozor, aby nezhnědnul), přidáme drobně pokrájenou petrželku s pepřem, pak hned přiložíme slávky a zakryjeme pokličkou. 
- 
                                3Když se slávky za chviličku otevřou, přilijeme víno, osolíme a pod pokličkou chvilku povaříme. 
- 
                                4Slávky servírujeme se šťávou, ve které se vařily, a s bílým chlebem. 
- 
                                6
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        