Minestra ze slávek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Bazalka
  • 50 g Šafrán
  • 600 g Mušle slávky
  • 60 g Kapary
  • 120 g Těstoviny Bucatini
  • 300 g Rajčata
  • 60 g Petržel - nať
  • 5 g Oregano čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 100 ml Víno bílé
  • 80 ml Olej olivový
  • 2 ks Česnek
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Ančovička - filety
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 560 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 969 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 48.8 mg
  • Draslík 1115.5 mg
  • Vláknina 4615 mg
  • Vitamín A 4615 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.6 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odrhneme slávky, omyjeme pod tekoucí vodou a vhodíme do hrnce. Přidáme stroužek česneku, bílé víno, nasekanou petrželku, na středním plameni necháme za občasného zatřesení hrncem otevřít.

  • 2

    Stáhneme hrnec z ohně, vyloupeme měkkýše ze skořápek, skořápky a neotevřené slávky vyhodíme, scedíme tekutinu a uschováme. Spaříme rajčata a nasekáme nahrubo.

  • 3

    Oloupeme stroužky česneku, omyjeme bazalku a nasekáme. Omyjeme kapary, scedíme a nasekáme. Pod tekoucí studenou vodou omyjeme ančovičku, vykostíme a pokrájíme na kousky. Do hrnce dáme rajčata, přidáme stroužek česneku, nasekanou bazalku a šafrán. Přilijeme litr vody, uvedeme do varu, osolíme, vše vaříme 10 minut.

  • 4

    Papričku osmažíme s lehce podrceným česnekem na oleji, pak vyhodíme a přidáme pokrájenou ančovičku a nasekané kapary, vše krátce smažíme.

  • 5

    Těstoviny uvaříme al dente. Přidáme do rajčatové polévky, vmícháme vyloupané měkkýše a jemně scezenou tekutinu z vaření, směs kaparů a ančovičky, špetku oregana a zbývající bazalku. Polévku ještě povaříme a horkou podáváme.

Komentáře k receptu