Špagety se slávkami a smetanovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 930 kcal
- Sacharidy 112 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1140 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 109 g
- Cholesterol 130 mg
- Draslík 1513.4 mg
- Vláknina 8160.8 mg
- Vitamín A 8160.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.9 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 79.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme. 
- 
                                2Mezitím očistíme slávky a zbavíme je byssových vláken. 
- 
                                3Ve velkém hrnci rozpálíme olej a velmi krátce orestujeme prolisovaný česnek. Přilijeme víno, vložíme slávky a pod pokličkou při nízké teplotě asi 5min podusíme. Slávky vyjmeme, použijeme pouze neotevřené. 
- 
                                4Do šťávy vmícháme smetanu, nakrájenou bazalku, ochutíme solí a pepřem a ještě asi 2min povaříme. 
- 
                                5Špagety rozdělíme na talíře, poklademe slávkami, přelijeme omáčkou a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        