Špagety se slávkami a strouhankou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 681 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 32 g
- Sodík 542 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 21 mg
- Draslík 495.4 mg
- Vláknina 6541.2 mg
- Vitamín A 6541.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vyloupeme slávky a každou nakrájíme na 4 kousky. 
- 
                                22 lžíce olivového oleje rozehřejeme v pánvi. Přidáme strouhanku a 3 minuty smažíme, poté odstavíme. 
- 
                                35 lžíc oleje rozpálíme v hrnci, přidáme 2 lžíce petržele, česnek a čili a smažíme 2 minuty. 
- 
                                4V hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny, pak slijeme, vrátíme do hrnce a promícháme se zbylým olejem. 
- 
                                5Vysypeme slávky do pánve a 30 vteřin smažíme, dokud nezačnou být průhledné. Přilijeme bílé víno a dalších 30 vteřin vaříme, přidáme těstoviny a mícháme minutu. 
- 
                                6Pokrm ozdobíme opraženou strouhankou a zbylou petrželí. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        