Restované olihně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 2 ks Citrony
  • 2 ks Petržel kudrnka
  • 3 dl Olej olivový
  • 1 kg Olihně
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 726 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 477 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 466 mg
  • Draslík 552.3 mg
  • Vláknina 3887.2 mg
  • Vitamín A 3887.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.7 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olihně očistíme , dobře omyjeme a odkrojíme jim hlavy.

  • 2

    Vnitřnosti a vnitřní chrupavkovité kosti dobře omyjeme, necháme odkapat.

  • 3

    Těla olihní nakrájíme na kroužky přibližně 5 mm silné, která obalíme v hladké mouce.

  • 4

    V hlubší pánvi si rozpálíme olej a kroužky olihní orestujeme z každé strany dozlatova.

  • 5

    Pak je teprve osolíme a servírujeme s plátky citronu a snítkou zelené petržele.

Komentáře k receptu