Pohankové sušenky s rozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Ořechy vlašské
  • 3 g Skořice mletá
  • 20 g Cukr vanilka
  • 20 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 200 g Cukr moučkový
  • 200 g Mouka bezlepková
  • 250 g Čokoláda na vaření
  • 200 g Vločky pohankové bio
  • 1 kávová lžička Kakao
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Kokos strouhaný
  • 3 polévková lžíce Rozinky tmavé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 734 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 45.7 mg
  • Draslík 374.6 mg
  • Vláknina 7795.8 mg
  • Vitamín A 7795.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ořechy nasekáme na jemnější kousky, rozinky propláchneme na sítku pod tekoucí vodou a necháme je okapat. Čokoládu nastrouháme. V hlubší míse smícháme pohankové vločky, bezlepkovou mouku, kypřicí prášek do pečiva, nastrouhanou čokoládu, nasekané ořechy, strouhaný kokos, špetku skořice a lžičku kakaa.

  • 2

    Vejce a máslo vymícháme do hladké pěny a spolu se sypkými surovinami vymícháme těsto. Z tohoto těsta utvoříme kuličky, které mírně rozmáčkneme do malých placiček. Pokud se nám ruce hodně lepí, namáčíme je ve vodě. Vytvořené placičky rozložíme na plechu, vyloženém pečicím papírem, a placičky pečeme dorůžova v troubě, vyhřáté na 170 °C. Upečené placičky necháme vychladnout na plechu, teprve potom je z plechu sundáváme, aby se nám cukroví nepolámalo. Cukroví podáváme vychladlé, jako pohoštění.

Komentáře k receptu