Zázvorové víno

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Zázvor celý
  • 1 kávová lžička Kyselina citrónová
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 429 kcal
  • Sacharidy 109 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 109 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 209.5 mg
  • Vláknina 2000 mg
  • Vitamín A 2000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr necháme zkaramelizovat a potom jej rozmícháme ve 2l vařící vody.

  • 2

    V jiné nádobě svaříme zázvor a vzniklý silný vývar přecedíme do připraveného karamelového sirupu.

  • 3

    Nakonec přidáme kyselinu citronovou a víno plníme do lahví. Uložíme do temné místnosti nejméně na 6 měsíců.

Komentáře k receptu