Cafe de olla

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 115 g Cukr třtinový
  • 50 g Káva mletá
  • 4 ks Skořice celá
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 253 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 32 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 516 mg
  • Vláknina 48305 mg
  • Vitamín A 48305 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce dáme vodu, skořici, cukr a zahřejeme, občas promícháme, aby se cukr rozpustil, pak přivedeme k varu. Vaříme asi 20 minut, až sirup o čtvrtinu ubyde.

  • 2

    Do sirupu přidáme mletou kávu a důkladně promícháme, pak znovu přivedeme k varu. Sejmeme z ohně, zakryjeme a necháme 5 minut stát.

  • 3

    Kávu přecedíme přes filtr nebo jemné sítko, nalijeme do šálků a ihned podáváme.

Komentáře k receptu