Čokoládový punč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 25 g Čokoláda hořká
  • 50 ml Mléko kokosové
  • 200 ml Káva Espresso
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 špetka Kardamom
  • 1 špetka Cukr moučkový
  • 1 špetka Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 285 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 20 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 56 mg
  • Draslík 243 mg
  • Vláknina 1969.7 mg
  • Vitamín A 1969.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čokoládu rozlámeme na kousky. Polovinu neslazené rostlinné šlehačky zahřejeme v rendlíku a čokoládu v ní za stálého míchání rozpustíme.

  • 2

    Do čokoládové smetany přimícháme kokosové mléko a kávu, zahřejeme.

  • 3

    Podle chuti přidáme špetku kardamomu a trochu mleté skořice.

  • 4

    Zbylou smetanu ušleháme se špetkou moučkového cukru dotuha.

  • 5

    Čokoládový punč nalijeme do dvou sklenic a ozdobíme šlehačkou.

Komentáře k receptu