Candát na houbách

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Candát obecný
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Houby čerstvé
  • 100 g Olej stolní
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 358 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 162 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 36.7 mg
  • Draslík 203 mg
  • Vláknina 2000 mg
  • Vitamín A 2000 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykostěnou a omytou rybu naporcujeme, osolíme a opečeme na oleji.

  • 2

    Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme do ní porce opečeného candáta a posypeme jemně nakrájenými, podušenými houbami. Osolíme a zalijeme kysanou smetanou.

  • 3

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu