Brynzové halušky slovenské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 517 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 20 g
- Sodík 826 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 49.1 mg
- Draslík 822.7 mg
- Vláknina 13440 mg
- Vitamín A 13440 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté syrové brambory nastrouháme najemno, osolíme, přisypeme polohrubou mouku, přibližně třetinu váhy brambor. Výsledné těsto musí být spíš řidší. Přidáme vejce a vymícháme těsto. Těsto protlačujeme přes síto s většími otvory nebo nakrájíme ručně. Zavaříme pár minut v osolené vodě, scedíme a ihned vložíme na pár vteřin do rozpáleného oleje. Vyndáme, necháme okapat a podáváme.
-
2
Na talíři je posypeme rozdrobenou brynzou.
Komentáře k receptu
- Aleisa
- 28.02.2016 16:42:52
Moc dobré halušky, přidávala jsem jen trochu mouky, ta nejde napsat váhově úplně přesně. Doporučuji použít na vaření větší množství vody než uvádí recept, asi tak, jako na vaření těstovin a soli dle potřeby. Jen pořád přemýšlím, proč se mají uvařené halušky ihned vložit na pár vteřin do rozpáleného oleje... Je jich docela hodně a proč si špinit další nádobí. Kdo chce, tak si je promastí ihned po okapání v nějaké míse. Někdo používá sádlo nebo rozškvařenou slaninu. Přiznám se, že jsem se s takovým postupem ještě nesetkala. Jen pokud se nějaké zbylé halušky opékají. Dost jsem se ale setkala s tím, že se řeší, jestli do halušek patří vejce nebo nepatří. Je to tak 50:50, já osobně dávám :-) A taky dávám palec nahoru a doporučuji halušky vyzkoušet.
Odpovědět