Pohanka se zeleninou
Suroviny
- 20 g Pórek
 - 80 g Pohanka
 - 250 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Omáčka sójová
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Zelenina kořenová
 - 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
 - 1 špetka Bazalka
 - 1 špetka Kmín drcený
 - 1 polévková lžíce Zelí kysané
 - 1 polévková lžíce Červená řepa
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
 - Sacharidy 65 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 419 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 65 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 574.8 mg
 - Vláknina 20090 mg
 - Vitamín A 20090 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pohanku propláchneme pod tekoucí vodou, překlopíme ji do hrnce a přilijeme vodu. Lehce osolíme a okořeníme bazalkou, kmínem a troškou sušené kořenové zeleniny.
 - 
                                2
Vaříme na mírném ohni 10 minut. Pohanku odstavíme a necháme dojít asi 30 minut.
 - 
                                3
Před podávání pohanku omastíme panenským olejem a dochutíme sójovou omáčkou.
 - 
                                4
Podáváme s kysaným zelím a sterilovanou červenou řepou. Na talíři ozdobíme porci kroužky z pórku.