Jáhly s medem a jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 775 kcal
 - Sacharidy 89 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 63 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 77 g
 - Cholesterol 60.5 mg
 - Draslík 343.6 mg
 - Vláknina 19270 mg
 - Vitamín A 19270 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 821.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jáhly dáme do síta a přelijeme je 1 litrem vařící vody. Pak je odkapané dáme do hrnce, přilijeme mléko, přimícháme špetku soli a vaříme je pomalu 30 minut. Dáme pozor, aby se nám nerozvařily.
 - 
                                2
Mezitím si omyjeme a oloupeme větší jablka s hruškami. Nahrubo je nastrouháme a ve větší míse promícháme s kokosem a skořicovým cukrem.
 - 
                                3
Když jsou jáhly uvařené, vyklopíme je do mísy, přidáme med a promícháme s ovocem a kokosem. Jáhlovou kaši dáme na talíře, každou porci polijeme 2 lžícemi rozpuštěného másla a podáváme.