Pohanková kaše s čerstvými hřiby

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Pohanka
  • 250 g Hříbky čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.333333 l Vývar zeleninový
  • 3 polévková lžíce Husí sádlo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 413 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 452 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 16.5 mg
  • Draslík 680.1 mg
  • Vláknina 14789.8 mg
  • Vitamín A 14789.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pohankovou krupici propláchneme, zalijeme dostatečným množstvím vody, osolíme a povaříme cca 2 min. Poté slijeme, na cedníku propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Přemístíme do hrnce, zalijeme vývarem, přivedeme k varu a zakrytou dusíme na mírném ohni cca 10 min.

  • 3

    Troubu rozpálíme na 225 °C, nákypovou formu vymažeme tukem. Houby očistíme, nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme sádlo a houby na něm zprudka cca 5 min. restujeme dohněda a pak stáhneme z ohně.

  • 4

    Do formy rozložíme polovinu pohanky, na ni houby, ochutíme solí a pepřem. Navrstvíme zbytek pohanky a pokapeme tukem, který zbyl v pánvi.

  • 5

    Pečeme na střední liště trouby cca 15 min. dohněda. Ihned horké podáváme.

Komentáře k receptu