Římský salát s treskou
Suroviny
- 50 g Sardelové řezy
 - 350 g Treska aljašská
 - 2 krajíc Chléb toastový
 - 0.25 kávová lžička Hořčice
 - 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 1 ks Salát římský
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 0.42 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 219 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 839 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 47.1 mg
 - Draslík 621.4 mg
 - Vláknina 4591.6 mg
 - Vitamín A 4591.6 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.6 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek oloupeme a prolisujeme. Promícháme ho s olejem, citronovou šťávou, hořčicí, worcesterem, solí a pepřem. Chléb nakrájíme na kostky a osmažíme ho na 1 lžíci oleje.
 - 
                                2
Rybí filé pokapeme trochou omáčky a v teflonové pánvi opečeme z každé strany, až je maso bílé a pevné. Vyjmeme z pánve a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Listy salátu omyjeme, osušíme a natrháme na menší kousky. Dáme do mísy, přidáme příčně rozpůlené sardelky, natrhanou tresku a kostky opečeného chleba.
 - 
                                4
Zálivkou přelijeme salát, posypeme nastrouhaným sýrem, pepřem a lehce promícháme. Upravíme na mísu a podáváme.