Kmínová polévka s vejcem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 273 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 1253 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 65.8 mg
 - Draslík 407.3 mg
 - Vláknina 5365.3 mg
 - Vitamín A 5365.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.9 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Základem polévky je vývar uvařený z kmínu, soli a vody. Vše vaříme asi 30 minut.
 - 
                                2
Během varu si vedle připravíme na oleji světlou jíšku, zalijeme ji zeleninovým nebo masovým vývarem, rozšleháme a povaříme vše 15 minut. Potom přilijeme vývar z kmínu a vše ještě 5 minut povaříme. Dochutíme solí a zašleháme vejce.
 - 
                                3
Polévku podáváme se sekanou petrželí nebo pažitkou a opečenými žemlovými krutony. Lze dochutit také pepřem.
 - 
                                4
Místo vejce můžeme 10 minut před koncem varu vhodit do polévky hrst růžové čočky, máslový hrášek, nebo kukuřici.