Biskupský chlebíček bez vážení
Suroviny
- 50 g Tuk ztužený
 - 150 g Čokoláda na vaření
 - 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 4 ks Vaječný bílek slepičí
 - 4 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 4 polévková lžíce Hrozinky
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 - 4 polévková lžíce Ořechy lískové
 - 2 polévková lžíce Cukr krupice
 - 4 polévková lžíce Kandovaná pomerančová kůra
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 4 polévková lžíce Čokoláda na vaření
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 555 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 71 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 258.8 mg
 - Draslík 248.8 mg
 - Vláknina 7546.7 mg
 - Vitamín A 7546.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ovoce, ořechy i čokoládu nasekáme nadrobno a smícháme s 1 lžící mouky (na lžíce odvažujeme až po nakrájení). Změklé máslo ušleháme s cukrem a žloutky, přidáme polovinu mouky a polovinu ovocné směsi a polovinu pevného sněhu z bílků. Poté vmícháme zbytek mouky s kypřícím práškem, druhou polovinu ovocné směsi a bílkového sněhu.
 - 
                                2
Těsto vlijeme do chlebíčkové formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Vložíme na plechu do trouby vyhřáté na 250 °C a 5 minut zprudka pečeme, poté teplotu snížíme na 200 °C a pečeme asi 1/2 hodiny.
 - 
                                3
Chlebíček vyklopíme z formy, necháme vychladnout a polijeme čokoládovou polevou. Ukládáme zabalený do alobalu.
 - 
                                4
Polevu připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni, mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí.