Kynuté bramborové koláčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 466 kcal
 - Sacharidy 86 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 227 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 92.8 mg
 - Draslík 222.4 mg
 - Vláknina 4782.8 mg
 - Vitamín A 4782.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrubou mouku smícháme s uvařenými, prolisovanými bramborami, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Ve vlažném mléce se špetkou cukru rozdrobíme droždí a když kvásek vykyne, přilijeme k mouce. Přidáme 1 vejce, rozpuštěné máslo a vypracujeme těsto. Necháme je na teplém místě vykynout.
 - 
                                2
Na pracovní ploše těsto rozválíme a nakrájíme na čtverečky. Doprostřed každého čtverečku dáme 1 lžičku povidel a rohy spojíme. Koláčky urovnáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě chvíli kynout. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem.
 - 
                                3
Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 10-15 minut. Upečené koláčky poprášíme moučkovým cukrem.