Dukátové buchtičky z bramborového těsta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 575 kcal
 - Sacharidy 99 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 609 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 79.1 mg
 - Draslík 723.3 mg
 - Vláknina 8700 mg
 - Vitamín A 8700 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 323.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vařené brambory oloupeme a rozmačkáme na kaši. Do vlažného mléka rozdrolíme droždí a necháme na teplém místě vzejít.
 - 
                                2
Brambory promícháme s moukou, přilijeme kvásek, přidáme vejce, cukr a vypracujeme těsto, které necháme chvilku kynout.
 - 
                                3
Z těsta vytvarujeme přibližně stejně velké kuličky, každou pomažeme rozpuštěným máslem a jednu vedle druhé vyskládáme na vymazaný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě asi půl hodiny. Minutu před koncem pečení polijeme buchtičky hrnkem plnotučného mléka, rychle vrátíme do trouby a necháme mléko odpařit.
 - 
                                4
Hotové buchtičky rozdělíme na talíře a doplníme jablečnými povidly.