Maďarské palačinky
Suroviny
- 100 g Klobása Dunajská
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 300 g Vepřové maso libové
 - 5 g Sůl
 - 200 g Strouhanka
 - 300 g Mouka polohrubá
 - 60 g Lečo sterilované
 - 10 g Paprika mletá sladká
 - 20 g Mouka pšeničná hladká
 - 5 g Sádlo vepřové škvařené
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 0.5 l Mléko polotučné
 - 2 dl Smetana 12% (konzumní)
 - 0.04 dl Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 687 kcal
 - Sacharidy 65 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 642 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 267.6 mg
 - Draslík 238.1 mg
 - Vláknina 7113.3 mg
 - Vitamín A 7113.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.4 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1308 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z vajec, mouky, mléka a soli umícháme hladké těsto. Na rozpáleném másle usmažíme slabé palačinky.
 - 
                                2
Na sádle zpěníme cibuli najemno, posypeme parikou a krátce orestujeme. Přidáme nakrájené maso, podlijeme vodou a dusíme pozvolna, pravidelně podléváme. Když je maso měkké, umeleme ho spolu s dunajskou klobásou na masovém strojku, výpek z masa zahustíme smetanou s rozmíchanou moukou. Vrátíme zpět umleté maso a přidáme lečo. Povaříme tak, aby směs měla hustší konzistenci.
 - 
                                3
Směsí naplníme palačinky, okraje přehneme a vytvoříme obdélníky, okraje sepneme párátkem. Obalíme ve vejci a strouhance a osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova.