Topinka sýrová
Suroviny
- 350 g Sýr Čedar
 - 125 g Gouda
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 1 kávová lžička Hořčice
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 plátek Chléb pšeničný (bílý)
 - 2 polévková lžíce Mléko plnotučné
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 550 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 898 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 337.5 mg
 - Draslík 171.6 mg
 - Vláknina 220.3 mg
 - Vitamín A 220.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sýry nastrouháme a dáme do pánve, přidáme hořčici, mléko, worcestr a zamícháme.
 - 
                                2
Rozpustíme sýr, odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Chlebové plátky opečeme nasucho na grilu a rozetřeme na ně připravenou směs, dáme na gril a grilujeme, dokud krém nezhnědne.
 - 
                                4
Připravíme si ztracená vejce - přivedeme v hrnci k varu vodu, rozvíříme ji a rozklepneme vejce do středu víru. Poté vaříme 4 minuty, dokud neztuhne.
 - 
                                5
Vejce překlopíme na topinky a podáváme.