Litické knedle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 431 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 348 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 569 mg
 - Draslík 133 mg
 - Vláknina 4816.5 mg
 - Vitamín A 4816.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvé rohlíky nakrájíme na malé kostičky a dáme je do mísy. Přidáme k nim 6 vajec, 2 žloutky, 6 lžic smetany, 6 lžic hrubé mouky a sůl. Vše důkladně promícháme a těsto dáme do plátěného ubrousku, který zevnitř potřeme máslem (1 lžíce), konce zavážeme a ubrousek s knedlíkem zavěsíme na vařečku. Položíme na hrnec, ve kterém se vaří 2-3 litry vody. Knedlík v ubrousku musí být celý ve vodě ponořený. Vaříme 20 minut.
 - 
                                2
Uvařený knedlík vyjmeme z ubrousku, ihned horký potřeme máslem (1 lžíce), nakrájíme a podáváme.